USA presidendi sõnul kavandas Iraani kindral nelja saatkonna ründamist

Copy
President Donald Trump.
President Donald Trump. Foto: Jacquelyn Martin/AP

USA president Donald Trump ütles reedel, et Ühendriikide õhulöögis eelmisel nädalal tapetud Iraani kindral Qasem Soleimani kavandas vähemalt nelja USA saatkonna ründamist.

«Ma võin avalikustada, et need oleksid olnud neli saatkonda,» sõnas Trump telekanalile Fox News.

«Tõenäoliselt oleks olnud üheks sihtmärgiks meie saatkond Bagdadis,» lisas president.

USA välisminister Mike Pompeo ütles varem päeval, et  Iraani revolutsioonikaardi kindral Soleimani plaanis peatset laiaulatuslikku rünnakut USA saatkondade ja teiste asutuste vastu.

«Me ei tea täpselt, mis päeval ta oleks selle täide viinud, aga see oli väga selge. Qasem Soleimani plaanis isiklikult laiaulatuslikku rünnakut Ameerika huvide vastu ja rünnakuoht oli vahetu,» ütles Pompeo Valges Majas ühisel pressikonverentsil USA rahandusministri Steven Mnuchiniga.

Välisministri sõnul oli Ühendriikidel täpne teave USA saatkondade, sõjaväebaaside ja muude asutuste vastu plaanitud rünnakute kohta.

Iraan vastas revolutsioonikaardi välisoperatsioonidega tegeleva eliitüksuse Quds juhi Soleimani tapmisele ööl vastu 3. jaanuari Bagdadi rahvusvahelise lennujaama lähedal 22 raketi tulistamisega kahe USA sõdureid majutava sõjaväebaasi pihta Iraagis ööl vastu 8. jaanuari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles