USA lõunaosa tormides hukkus vähemalt 11 inimest

Copy
Tormi purustustöö Louisianas.
Tormi purustustöö Louisianas. Foto: AFP/SCANPIX

USA lõunaosa tabanud tormid on võimude andmeil nõudnud vähemalt 11 inimelu. tornaadod ja tugevad tuulehood on paisanud ümber autosid, purustanud hooneid ja jätnud sadu tuhandeid inimesi ilma elektrita. 

Tormid tabasid mitut piirkonda USA lõunaosas reedel ja liiguvad pühapäeval tõenäoliselt edasi itta ja põhja, teatas Ühendriikide ilmateenistus, mis andis ka üleujutuse- ja tornaadohoiatuse mitmes osariigis. 

Hukkunute seas on ka politseinik ja tuletõrjuja, kes surid Texase osariigis pärast autolt saadud tabamust, ütlesid kohalikud võimud. 

Louisiana osariigis leiti eile ühe paari surnukehad nende purustatud haagiselamu lähistel. «See (haagiselamu) rullus kaugele eemale, näis, et umbes mitusada jalga tagaaeda,» ütles Bill Davis kohaliku šerifi büroost uudistekanalile KTBS 3.

Ilmateenistuse teatel on kinnitust leidnud kolme inimese hukkumine Alabamas, kus mitmed hooned olid täielikult kokku varisenud. Teistelt majadelt oli tuul kiskunud katused ja paljud elektriliinid olid kukkunud sõiduteedele. 

Kokku jätsid tormid täna hommikul elektrita üle 200 000 inimese, teatas elektrikatkestusi monitooriv USA veebileht. Kõige rohkem elektrikatkestusi on Põhja-Carolina ja Alabama osariikides

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles