Austraalia peaministri populaarsus langes seoses maastikupõlengutega (1)

Copy
Satelliitfotolt nähtavad põlengud Edeni ümbruses.
Satelliitfotolt nähtavad põlengud Edeni ümbruses. Foto: MAXAR TECHNOLOGIES/via REUTERS

Austraalia peaministri Scott Morrisoni populaarsus langes arvamusküsitlustes järsult seoses maastikupõlengutega, edastas esmaspäeval kohalik meedia.

Esmaspäeval avaldatud küsitlustulemuste kohaselt pole peaministri tööga rahul 59 protsenti vastanutest. Peaministri töö hindas rahuldavaks 37 protsenti vastanutest.

Morrisoni on teravalt kritiseeritud suutmatuse eest juba kuid lõõmanud põlenguid ohjeldada.

Maastikupõlengutes on surma saanud 27 inimest ja leekidest laastatud maa-ala on Lõuna-Korea suurune. Tules on hävinenud rohkem kui 2000 kodu.

Austraalia metsapõlenguid kustutavad tuletõrjujad teatasid pühapäeval esimestest suurematest edusammudest tulekahjude piiramisel. Jahedam õhutemperatuur ja aeglasem tuul annavad tuletõrjujatele lõpuks võimaluse saavutada võitluses põlengute vastu edu.

Morrison ütles pühapäeval, et tema konservatiivne valitsus loob looduskatastroofide vähendamise raamistikku, mille eesmärk on aidata tulla toime metsapõlengute, tsüklonite, üleujutuste ja põuaga.

Peaministri sõnul eraldab riik 76 miljonit Austraalia dollarit tuletõrjujate ja põlengutest mõjutatud inimeste psühholoogiliseks nõustamiseks. Raha makstakse varem välja kuulutatud taastusfondist, mille suurus on kaks miljardit Austraalia dollarit. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles