Milley: USA tahab vähendada oma sõjalist kohalolekut Aafrikas

Copy
USA staabiülemate ühendkomitee esimees Mark Milley.
USA staabiülemate ühendkomitee esimees Mark Milley. Foto: AP / Scanpix

USA tahab vähendada oma sõjalist kohalolekut Aafrikas, ütles staabiülemate ühendkomitee esimees kindral Mark Milley täna.

Milley sõnul võidakse ressursse vähendada ja seejärel need ümber paigutada, kas suurendades vägede valmisolekut Ühendriikides või suunates need Vaikse ookeani regiooni.

Milley ütles seda lennates oma NATO kolleegide kohtumisele Brüsselis.

USA presidendi Donald Trumpi üleskutsele NATO rolli suurendamisest Lähis-Idas järgnes täna Prantsuse riigipea Emmanuel Macroni kohtumine Burkina Faso, Tšaadi, Nigeri, Mali ja Mauritaania liidritega, et arutada võitluse tõhustamist džihadistide vastu regioonis.

Milley rõhutas samas, et tema ülemus, kaitseminister Mark Esper, ei ole veel langetanud otsust, milliseid muudatusi teha.

«Me töötame välja variante kaitseministrile kaalumiseks ja me arendame neid variante koordineerides meie liitlaste ja partneritega,» sõnas kindral.

USA tahab lähiaastatel vähendada oma vägede hulka Aafrikas, et keskenduda rohkem vastama nendele ohtudele, mida kätkevad endas Venemaa ja Hiina.

Washingtonil on Aafrikas rotatsiooni korras umbes 7000 erivägede võitlejat, kes korraldavad kohalike jõududega ühisoperatsioone džihadistide vastu, eriti Somaalias.

Veel umbes 2000 USA sõjaväelast viivad läbi väljaõpet umbes 40 Aafrika riigis ning võtavad osa ka koostöö operatsioonidest nagu Prantsusmaa operatsioon Barkhane Malis. Nad annavad peamiselt logistilist abi.

Milley rõhutas, et Washington ei kavatse Aafrikast täielikult lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles