Kuninganna nõustus prints Harry ja Meghani iseseisvama elu sooviga (1)

Copy
Meghan Markle ja prints Harry.
Meghan Markle ja prints Harry. Foto: GEORGE ROGERS-POOL/SIPA/GEORGE ROGERS-POOL/SIPA

Briti kuninganna Elizabeth II ütles esmaspäeval, et nõustus prints Harry ja tema abikaasa hertsoginna Meghani sooviga elada iseseisvamat elu.

Kuninganna ütles avalduses, et esmaspäevane kohtumine kroonprints Charlesi ja prints Harryga oli konstruktiivne.

Kuninganna sõnul lepiti kokku, et «saab olema üleminekuperiood, mil Sussexid veedavad aega Kanadas ja Ühendkuningriigis».

Kuninganna lisas, et lahendamata on veel mitu teemat, kuid ta soovib, et need lahendataks lähipäevil.

Prints Harry ja tema abikaasa Meghani üllatuslik teade kuninglikest kohustustest loobumisest ja oma teed minemisest raputas eelmisel neljapäeval Briti kuningaperet.

Noorpaari sõnul kavatsevad nad nüüd jagada oma aja Suurbritannia ja Põhja-Ameerika vahel ning loobuvad pikaajalisest suhtest ajakirjanikega.

Briti printsid William ja Harry mõistsid esmaspäeval ühtlasi ühisavalduses hukka nende omavaheliste suhete teemal spekuleerinud "libaloo".

Cambridge´i ja Sussexi hertsogid taunisid harukordses ühisavalduses artiklit, mainimata konkreetset väljaannet. 

«Selgetest eitustest hoolimata ilmus täna ühes Briti ajalehes libalugu, mis spekuleeris Sussexi ja Cambridge´i hertsogi omavaheliste suhete üle,» märkisid vennad avalduses. «Vendade jaoks, kes hoolivad nii sügavalt vaimset tervist puudutavatest teemadest, on säärane laimav keelekasutus solvav ja potentsiaalselt kahjulik.»

Ajaleht The Times kirjutas esmaspäeval viitega anonüümsele «siseringi kuulujale», et Harry ja Meghan tunnevad end Cambridge´i hertsogi «kiusuajava» suhtumise tõttu eemaletõugatuna, kuid hoiatas: «Cambridge´i hertsogipaarile lähedased allikad ja mõned prints Harryle lähedased allikad on neid väiteid jõuliselt eitanud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles