Donetski miilitsatöötajad võtsid kinni kaks arvatavat mõrtsukat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PrivatBanki kontor Donetski kesklinnas, kus lasti maha viis pangatöötajat.
PrivatBanki kontor Donetski kesklinnas, kus lasti maha viis pangatöötajat. Foto: SCANPIX

Ukraina miilitsatöötajad võtsid kinni kaks inimest, keda kahtlustatakse seotuses PrivatBanki Donetski harukontori röövimiskatsega ja viie inimese mõrvaga.

Kahtlustatavate ülekuulamisest teavitas täna avalikkust ukraina siseministeeriumi avalike suhete osakonna juht Vladimir Polištšuk, vahendas portaal podrobnosti.ua.

Relvastatud kurjategijad sisenesid Donetski kesklinnas asuvasse pangakontorisse, mis teenindab üksnes VIP-kliente, 29. detsembril kella 15 paiku. Nad lasid maha viis inimest, kes kõik kuulusid personali hulka.

Uudisteportaali UNIAN andmetel oli ohvrite seas neli naist (vanuses 27 kuni 32 aastat) ja 45-aastane turvamees.

Polištšuk rääkis täna meediale, et korrakaitsejõududel õnnestus üks kahtlustatavatest tabada üleeile ehk veretöö toimumise päeval. Tema arvatav kaasosaline võeti kinni hiljem.

Polištšuki sõnul on kahtlustatavad veretöö üles tunnistanud, nende juttu toetavad asitõendid ja tunnistajate ütlused.

Praeguste andmete järgi läksid mehed panka röövimise eesmärgiga. Üks töötajates vajutas aga häirenupule, signalisatsioon hakkas tööle ja seetõttu «läksid nad paanikasse» ja hakkasid tulistama.

Kurjategijad põgenesid pangast ilma raha võtmata.

Varem oletati, et üks kuriteos osalenutest oli panga endine töötaja, kuid see versioon ei leidnud kinnitust. Polištšuk selgitas samas, et üks kinnivõetutest oli seotud  häiresignalisatsiooni paigaldamisega panka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles