USA meedia andmetel tungisid häkkerid Ukraina gaasifirma süsteemidesse

Copy
Joe Biden ja Hunter Biden.
Joe Biden ja Hunter Biden. Foto: Nick Wass/AP

USA ajalehe New York Times andmetel tungisid häkkerid novembris Ukraina gaasifirma Burisma süsteemidesse.

New York Timesis kirjutatakse, et tegemist oli Venemaa päritolu häkkeritega. Väljaande kinnitusel põhineb informatsioon julgeolekuallikatel.

USA kongressis jätkuva tagandamisjuurdluse keskmes on kahtlustus, et Trump survestas Ukrainat otsima kompromiteerivat materjali oma demokraadist poliitilise rivaali kohta, hoides endale meelepärase tulemuse saavutamiseks kinni miljonite dollarite väärtuses Kiievile mõeldud julgeolekuabi.

Ukraina gaasifirma juhatuses töötas Trumpi pearivaaliks oleva demokraadi Joe Bideni poeg Hunter Biden.

Esialgu pole teada, mida häkkerid otsisid. Asjatundjate hinnangul viitab ajaperiood ja otsingute ulatus, et tõenäoliselt otsiti valguskartvat informatsiooni Bideni kohta.

New Yorgi endine linnapea Giuliani on käinud Ukrainas, et koguda infot ja veenda sealseid võime uurima endise asepresidendi Bideni ja tema poja tegevust Ukrainas. Giuliani on püüdnud näidata, et Bidenid olid Ukrainas seotud korruptsiooniga.

Hunter Biden eitab enda seotust igasuguste rikkumistega välismaal. Tema sõnul on Trumpi valitsus levitanud tema töö kohta Ukraina gaasifirma Burisma juhatuses naeruväärset vandenõuteooriat. 

Trump on korrutanud pärast skandaali puhkemist korduvalt tõendeid esitamata, et Hunter Biden on korrumpeerunud ja et Joe Biden takistas asepresidendina Ukrainas korruptsioonijuurdlust oma poja äripartneri, ühe Ukraina ärimagnaadi suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles