USA-s mõisteti vangi 1300 inimese postkaste tühjendanud mees

Copy
USA-s 1300 inimese postkastide tühjendamise ning varastatud pangakaartide ja tšekkidega raha välja võtmise eest vangi mõistetud mehe elukoht.
USA-s 1300 inimese postkastide tühjendamise ning varastatud pangakaartide ja tšekkidega raha välja võtmise eest vangi mõistetud mehe elukoht. Foto: AP / Scanpix

USA Põhja-Carolina osariigis mõisteti rohkem kui kolmeks aastaks vangi mees, kes oli tühjendanud 1300 inimese postkaste ja seejärel kasseerinud tuhandeid dollareid varastatud tšekkide ja krediitkaartidega, teatasid prokurörid eile.

Kohtudokumentidest selgus, et Erik Magana tegutses hiljemalt 2016. aastast mitme Põhja-Carolina linna, nende seas Charlotte'i, Davidsoni ja Gastonia prestiižikates linnaosades, samuti Lõuna-Carolinas Fort Millis.

Ta sõitis autoga mööda tänavaid ja tühendas postkaste, kust kohalikud elanikud ei olnud jõudnud veel posti välja võtta. Võimud dokumenteerisid postisaadetiste varastamist vähemalt 1300 inimeselt.

34-aastane Charlotte'i elanik, kes tunnistas end eelmise aasta aprillis posti- ja identiteedivargustes süüdi, mõisteti föderaalkohtus 42 kuuks trellide taha. Tal tuleb tasuda 77 000 dollarit pankadele tekitatud kahju, mis on dokumentaalselt tõestatud. Prokuröride sõnul on tegelik kahju ilmselt oluliselt suurem.

Kohtualuse elukohast leiti muu posti seas ka passe, maksuameti teatiseid, krediit- ja deebetkaarte.

Magana kasutas varastatud tšekke ja pangakaarte raha väljavõtmiseks.

Mõnikord viskas ta mittevajaliku varastatud posti avalikesse kohtadesse, kuid hoidis tohutut kogust ka oma kodus, nii et see täitis tema toad ja muutis need ebasanitaarseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles