Jaapani minister loodab isaduspuhkusele minnes eelarvamusi murda

BNS
Copy
Shinjiro Koizumi
Shinjiro Koizumi Foto: ISSEI KATO/REUTERS

Jaapani keskkonnaminister läheb esimese kabinetiliikmena riigis avalikult isaduspuhkusele, ministri puhkus kestab kaks nädalat.

Meediasõbralik 38-aastane Shinjiro Koizumi on abielus endise telesaatejuhiga. Koizumi ütles kolmapäeval valitsuse istungil, et tal on raske tasakaalustada oma kohustusi ministrina ja soovi olla vastsündinuga. 

«Ma soovin võtta kaks nädalat puhkust paindlikult, tehes erandeid tähtsate avalike kohustuste puhuks,» lausus ta, avaldades lootust, et tema otsus aitab murda eelarvamusi ja julgustada teisi isasid tema eeskuju järgima. 

Ta ei võta neid nädalaid vabaks järjest ning loodab töötada distantsilt või teha lühendatud tööpäevi puhkuseperioodil, mis jaguneb kolme kuu peale alates lapse sünnist. 

Valitsuse pressiesindaja kiitis Koizumi sammu, märkides, et on tähtis luua soodsat tööõhkkonda ja sotsiaalset sallivust ning toetada mehi, kes isaduspuhkust soovivad.

Kabineti peasekretäri Yoshihide Suga sõnul loodab ta, et keskkonnaministri otsus avaldab positiivset mõju lähenemisele meeste vanemlikele kohustustele. 

Puuduvad ametlikud andmed, kas valitsuse liikmed on ka varem vanemapuhkusele läinud, kuid Koizumi on esimene, kes avalikult sellest teatab. 

Endise peaministri poeg Koizumi nimetati keskkonnaministriks valitsuse ümberkorraldamise käigus septembris. Temast nooremad on pärast Teist maailmasõda olnud vaid kaks Jaapani ministrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles