Venemaa põhiseaduse töörühm: teivashüppajast kasakate atamanini (3)

Copy
Kasakad Moskvas Puškini kuju ees.
Kasakad Moskvas Puškini kuju ees. Foto: KIRILL KUDRJAVTSEV/AFP/SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin allkirjastas ukaasi töörühma moodustamiseks, mis valmistab ette ettepanekuid põhiseaduse muutmiseks. Rühma kuulub palju värvikaid isikuid kultuuriinimestest Ida-Ukraina separatistide toetajani.

Teiste seas kuulub töörühma vene kirjanik, publitsist ja Natsionaalbolševistliku Partei liige Zahhar Prilepin, kes on korraldanud ka abi toimetamist Ida-Ukraina separatistidele. 2015. aasta detsembrist oli ta Donetski Rahvavabariigi endise juhi Oleksandr Zahhartšenko nõunik.

Järgmine põnev tegelane, kes asub põhiseaduse muutmist nõustama, on ülevenemaalise kasakaseltsi juht, atamani auastmes Nikolai Doluda.

Kõrgetest ametnikest kuulub töörühma Föderatsiooninõukogu välisasjade komisjoni esimees Konstantin Kossatšov ja kindral Boris Gromov, endine Moskva oblasti kuberner.

Neile lisanduvad Et Cetera teatri kunstiline juht Aleksander Kaljagin, pianist Denis Matsuev, Ermitaaži direktor Mihhail Piotrovski, Mosfilmi juhataja Karen Šahnazarov ja teivashüppajast olümpiavõitja Jelena Issinbajeva.

Rühma kaasesimehed on Riigiduuma ja Föderatsiooninõukogu põhiseaduskomisjonide juhid Pavel Krašeninnikov ja Andrei Klišas, ​​samuti Venemaa Teaduste Akadeemia akadeemik Talia Habrijeva.

Kokku kuulub töörühma 75 inimest. Klišasi sõnul toimub rühma esimene töökoosolek homme.

Ettepaneku põhiseaduse muutmiseks tegi president Putin eile iga-aastases pöördumises.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles