USA presidendi hinnangul kulgeb tagandamisprotsess senatis kiiresti

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: WIN MCNAMEE/AFP

USA president Donald Trump avaldas neljapäeval arvamust, et tagandamisprotsess möödub senatis väga kiiresti, sest tema vastu esitatud süüdistuste näol on tegemist pettusega.

«Ma arvan, et see kulgeb väga kiiresti,» ütles Trump ajakirjanikele Valges Majas.

«See on täielikult poliitiliselt kallutatud. See on pettus. See on pettus ja kõik teavad, et see on täielik pettus,» kinnitas president.

USA senatis loeti neljapäeval ette kaks Trumpi tagandamise süüdistusakti.

«Oma käitumisega ja põhiseaduslikku vannet rikkudes .... on Donald J. Trump rikkunud presidentuuri volitusi,» alustas aktide ettelugemist üks presidendi süüdistust juhtivaid esindajatekoja liidreid Adam Schiff.

«President palus oma kõrge ameti volitusi kasutades välisriigi, Ukraina valitsusel sekkuda Ühendriikide 2020. aasta presidendivalimistesse,» jätkas Schiff.

«Sain just süüdistused selle eest, et tegin täiusliku telefonikõne,» ütles Trump märkides, et pole «sellest nõiajahist» siiski kuigipalju häiritud.

Parteikuuluvust mööda kolmapäeval hääletanud esindajatekoja saadikud otsustasid saata süüdistusartiklid senatisse häältega 228-193. Hääletus lubab alustada õigusemõistmist presidendi üle senatis.

«Nii kurb ja traagiline meie riigi jaoks, et presidendi teod õõnestavad meie riiklikku julgeolekut, rikuvad tema antud ametivannet ja seavad ohtu meie valimiste turvalisuse,» ütles esindajatekoja demokraadist spiiker Nancy Pelosi enne süüdistusaktide allkirjastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles