Austraalia põlengud annavad löögi ka turismisektorile

Copy
Austraalia Uus-Lõuna-Walesi osariik Penrose 10. jaanuaril 2020.
Austraalia Uus-Lõuna-Walesi osariik Penrose 10. jaanuaril 2020. Foto: AFP / Scanpix

Austraalia kaotab riigis lõõmavate ulatuslike metsatulekahjude tõttu ka miljardeid dollareid turismitulu, teatas tööstusharu ühendus Australian Tourism Export Council (ATEC) täna. 

Austraaliasse reisimiseks on ostetud 10–20 protsenti vähem pileteid alates tulekahjude puhkemisest septembris. Mõõn tähendab majanduskahju 4,5 miljardi Austraalia dollari ulatuses, teatas ATEC. 

«Rahvusvahelised külastajad tühistavad (reise) õhukvaliteedi, ohutuse ja tulekahjude mõju tõttu meie pakutavale turismile. Lisaks põhjusel, et puudub selgus, kui kaua läheb meil taastumiseks aega,» ütles ATECi tegevdirektor Peter Shelley. 

Austraaliat haaranud tulekahjudes on hukkunud vähemalt 28 inimest ja põlenud maha Portugali pindalast suurem territoorium. Sydney ja Melbourne'i õhku reostab põlengute mürgine suits. 

Turismiühenduse teatel puudutab langus sektoris iseäranis USAd, ÜK-d ja Euroopat, kuna see langeb kokku aktiivse perioodiga detsembrist veebruarini, mil nendest regioonidest saabuvate turistide arv kasvab tavaliselt 50 protsenti. 

Austraalia turismitööstus ja valitsus peavad saatma signaali, et peamised turismisihtkohad on tulekahjudest jätkuvalt puutumata, ütles turismiametnik. 

Austraalia valitsus on kuulutanud välja kahe miljardi Austraalia dollari suuruse kava võsatulekahjudest taastumiseks. Peaminister Scott Morrison ütles täna, et see hõlmab ka suurt toetust turismisektorile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles