Miks kukkus Finnairi stjuardess Helsingis lennukist välja?

Copy
Finnairi Airbus A320. Pilt on illustratiivne.
Finnairi Airbus A320. Pilt on illustratiivne. Foto: Caro / Schuelke / Scanpix

Sel nädalal kukkus Helsingi Vantaa lennuväljal seisvast lennukist välja stjuardess, kes ei märganud ukseavasse astudes, et sealt on trapp juba eemaldunud. Stujardess sai Airbus A320 tagauksest 3,5 meetri kõrguselt alla kukkudes tõsiseid vigastusi.

Esmaspäeva varahommikul Oulust Helsingisse jõudnud lennuki pardalt lahkusid reisijad trapi kaudu, mis oli kinnitatud lennuki ukseava külge. Kui reisijad olid lennukist lahkunud, näitas stjuardess bussijuhile ülestõstetud pöidlaga kokkuleppelist OK-märki ja sulges enda järel lennuki ukse, vahendas Helsingin Sanomat.

Paraku ei näinud bussijuht hommikuhämaruses stjuardessi näidatud märki ja jäi paigale. Kui stjuardess sellest aru sai, avas ta uuesti tagaukse, kuid ei märganud, et trapp oli lennukist juba eemaldunud, ja kukkus ukseavast alla.

Stjuardess sai kukkudes rohkelt luumurde.

Finnairi pressiosakonnast öeldi Helsingin Sanomatele, et nad ei kommenteeri juhtunut, sest uurimine alles käib.

Sarnaseid õnnetusi on juhtunud ka varem. Hiinas kukkus 2017. aastal lennukist välja Xiamen Airi lennupersonali liige, 2018. aastal juhtus kaks sarnast õnnetust aga reisijatega: üks Entebbe lennuväljal Ugandas ja teine Budapestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles