Lätis tõotab tulla riigi ajaloo kõige soojem jaanuar ja ka talv

BNS
Copy
Pilt Saulkrasti rannikust 2012. aasta jaanuari lõpus, kui samuti tavatult soojalt alanud talv pööras aga äkitselt külmaks.
Pilt Saulkrasti rannikust 2012. aasta jaanuari lõpus, kui samuti tavatult soojalt alanud talv pööras aga äkitselt külmaks. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Läti eelseisvate nädalate ilm lubab tulla kevadine, mistõttu tõotab käesolev jaanuar ja ka talv tulla Läti mõõtmisajaloo kõige soojem.

Eelseisvate nädalate ilm saab olema enamjaolt plussis ning mõnel päeval tuleb sooja koguni 10 °C. Õhutemperatuur langeb alla nulli ja lund sajab vaid harvadel juhtudel.

Jaanuari senine keskmine õhutemperatuur on 3 °C. Jaanuari keskmise õhutemperatuuri senine rekord 1,8 °C pärineb aastast 1989.

Viimati oli jaanuari keskmine õhutemperatuur üle nulli 2007. aastal. Tollal oli talve esimene osa isegi soojem kui praegu, kuid veebruaris pööras ilm külmaks.

Seekordse talve detsembri, jaanuari ja veebruari keskmine tuleb tõenäoliselt üle 2 °C. Senine talverekord on 1 °C ja seda kogeti 1924.–1925. aasta talvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles