Hiina teatas veel 17 koroonaviirusse nakatunust

Copy
Meditsiinitöötaja väljumas Jinyintan haiglast, kus uude viirusse nakatunuid hoitakse.
Meditsiinitöötaja väljumas Jinyintan haiglast, kus uude viirusse nakatunuid hoitakse. Foto: AFP / Scanpix

Hiina teatas täna veel 17 uude SARS-i sarnasesse koroonaviirusse nakatunust, kellest kolme seisund on raske. 

Uus koroonaviiruse tüvi on põhjustanud hirmu seose tõttu raskekujulise akuutse respiratoorsündroomiga (SARS), millesse suri aastatel 2002-2003 Hiinas ja Hongkongis ligi 650 inimest. 

Võimude teatel on kõik uued haigusjuhud registreeritud riigi keskosas Wuhanis, nakatunud on vanuses 30-79 eluaastat. 

Praegu on Wuhanis kopsupõletikku põhjustavasse viirusse ametlikel andmeil nakatunud 62 inimest, kellest kaheksa on raskes seisundis, 19 paranenud ja ülejäänud isolatsioonis. Seni on viirusse surnud kaks inimest. 

Londoni Imperial College´i nakkushaiguste keskuse teadlased hoiatasid reedel avaldatud artiklis, et nakatunute tegelik arv võib olla Wuhanis ligi 1700 ehk oluliselt suurem kui ametlikult teatatud ning osa juhtudest ei ole seotud mereannituruga, mida seni peeti puhangu koldeks. 

Seni ei ole kinnitust leidnud nakkuse levimine inimeselt inimesele, kuid Wuhani tervisekomisjon on hoiatanud, et seda ei saa välistada. 

Kolmest nakatumisest on teatatud ka väljaspool Hiinat: kaks inimest on haigestunud Tais ja üks Jaapanis.

Kolm USA lennuvälja hakkas kontrollima Hiina keskosast saabuvaid reisijaid. USA nakkushaiguste kontrolli ja ennetamise keskuse ametnike sõnul mõõdetakse kolmes lennujaamas Wuhanist saabuvate reisijate kehatemperatuuri ja kontrollitakse haigussümptomeid.

Võimude hinnangul vajab New Yorgi Kennedy, Los Angelese ja San Francisco lennujaamades järgmise paari nädala jooksul kontrolli umbes 5000 reisijat. Esimene otselend saavus Kennedy lennuväljale reede õhtul. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles