VIDEO Hiinas sunniti siga benji-hüpet sooritama

Copy
Chongqingi linna lõbustuspark avas uue benji-hüppetorni ja esimesena sunniti hüpet sooritama siga.
Chongqingi linna lõbustuspark avas uue benji-hüppetorni ja esimesena sunniti hüpet sooritama siga. Foto: twitter

Hiina lõbustuspargile sai osaks terav kriitika, kui sotsiaalmeedias levisid pildid ja videod sellest, kuidas siga sunniti sooritama benji-hüpet.

Avalikkuses palju pahameelt valmistanud videoklipis võib näha, kuidas kaks meest tirisid sea 68 meetri kõrguse hüppetorni tippu, kinnitasid talle külge benji-hüppeks vajaliku varustuse ja lükkasid ta seejärel tornist alla.

Chongqingi linnas asuv lõbustuspark ütles, et tegemist oli osaga uue benji-hüppetorni avamise üritusest.

Kohaliku meedia teatel kisendas 75 kilogrammi kaaluv siga kogu hüppe vältel ja pärast toimetati loom otse tapamajja.

Lõbustusparki tabas loomale kannatuste põhjustamise pärast terav kriitika, mispeale avaldas ettevõte veebilehel vabanduse.

«Võtame siiralt vastu kriitika meie aadressil ja palume avalikkuselt vabandust,» öeldi avalduses. «Me parandame oma lõbustuspargi turundust, et pakkuda turistidele paremat teenust.»

Loomakaitseorganisatsioon PETA mõistis juhtunu hukka öeldes, et sead tunnevad hirmu ja valu täpselt samamoodi nagu inimesed.

Loomadele kannatuste põhjustamine ei ole Hiinas seadusega karistatav, ent ühiskond on viimastel aastatel loomade heaoluga seotud probleemidest üha teadlikumaks muutunud. 

Kuigi sotsiaalmeedias oli hulgaliselt inimesi, kes mõistsid lõbustuspargi tegevuse hukka, jagus neidki, kelle sõnul pole benji-hüpe hullem kui sigade kasvatamine toiduks. Siiski leidsid paljud, et loomade piinamine meelelahutuses on ebavajalik.

«Loomade tapmine nende söömiseks ja loomade kasutamine inetul viisil meelelahutuseks on kaks erinevat asja. Loomi ei ole vaja niimoodi piinata,» kirjutas üks kommentaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles