Venemaal suri kuumaveetoru lõhkemise järel viis hotellikülalist (1)

Copy
Permis asuvas väikehotellis Karamel lõhkes öösel kuumaveetoru.
Permis asuvas väikehotellis Karamel lõhkes öösel kuumaveetoru. Foto: Karina Buryan/Karina Buryan/TASS/Scanpix

Venemaal Permis hukkus ööl vastu tänast viis inimest, kui väikehotellis Karamel lõhkes kuumaveetoru ja keldrikorrusel asuvad ruumid täitusid tulikuuma veega.

Uurijate andmeil lõhkes Industrialnõi rajooni elamu soklikorrusel asuvas väikehotellis ööl vastu tänast kuumaveetoru ja hotell jäi vee alla. Juurdluskomitee teatel hukkusid õnnetuses viis inimest, nende hulgas üks laps. Surnukehad leiti pärast seda, kui keldrikorrus oli veest tühjaks pumbatud.

Kolm inimest toimetati põletushaavadega haiglasse, neist üks naine on väga raskes seisus. 

Ambulatoorset ravi vajab ka kaks päästjat, öeldi kiirabist. 

Uurijad alustasid kannatanute küsitlemist. Õnnetuspaik vaadatakse üle pärast seda, kui avarii tagajärjed on likvideeritud. 

Õnnetushoone haldusettevõte Profi-Dom juhtkond kirjutas suhtlusvõrgustikus, et õnnetuse põhjuseks oli 1962. aastal valminud maja transiittoru lõhkemine.

«Kõnealune keskküttemagistraal oli pikka aega peremeheta, 12. detsembril 2019 anti see üle AS-ile Permskaja Setevaja Kompanija. Üks õnnetuse põhjusi oli ka tõsiasi, et väikehotell asus keldris ja sel puudus varuväljapääs,» seisis teates.

Permis asuvas väikehotellis lõhkes kuumaveetoru.
Permis asuvas väikehotellis lõhkes kuumaveetoru. Foto: RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY/via REUTERS/Scanpix

Õnnetuse tõttu on praegu kuuma vee ja kütteta 20 maja, Permis on praegu umbes viis kraadi külma.

Juhtunu suhtes on algatatud kriminaalasi seoses teenuse osutamisega turvanõudeid eirates. Kohaliku meedia teatel on uurijad tuvastanud keldrihotellis juba 10 rikkumist. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles