Venemaal hukkus hoonepõlengus 11 inimest

Copy
Kesk-Venemaal Tomski oblastis sai puithoone põlengus surma 11 inimest.
Kesk-Venemaal Tomski oblastis sai puithoone põlengus surma 11 inimest. Foto: Taisiya Vorontsova/TASS

Kesk-Venemaal Tomski oblastis sai puithoone põlengus surma 11 ja viga kaks inimest ning üks on kadunud, teatasid ametnikud.

Hukkunutest 10 olid usbekid ja üks tadžikk.

Õnnetus juhtus öösel Pritšulõmski külas ühekordses puitmajas, mida üürib üks Hiina firma ja kus majutati saeveski töölisi. Hoones elas 14 inimest, kes olid pärit kas Usbekistanist, Tadžikistanist või Hiinast. AFP teatel oli hoone tunnistatud kasutuskõlbmatuks.

Kahel töölisel õnnestus hoonest välja saada, kuid nad said viga. Ühe inimese saatus on teadmata.

«Päästeteenistused said teate tulekahjust kohaliku aja järgi kell 4.05. Lahtised leegid saadi kustutatud 6.35 ning tulekahju saadi täielikult kustutatud kell 11.40,» teatas eriolukordade ministeeriumi pressiteenistus

Sündmuskohale läks ka Tomski kuberner Sergein Žvatškin, ütles piirkonna valitsuse pressiesindaja Aleksei Sevostjanov, lisades, et hoone põles kasutuskõlbmatuks.

«Inimesed elasid hoones, mis polnud selleks ette nähtud ning mille aknad olid kinni naelutatud,» ütles kuberner.

«Tomski kuberner tegi korrakaitseorganitele ülesandeks võimalikult kiiresti tuvastada tulekahju ja inimeste hukkumisega seotud asjaolud,» edastati oblastivõimude teadaandes.

Tulekahju põhjus pole esialgu teda ning Žvatškin käskis selgitada see välja võimalikult ruttu. Uurijad alustasid kuriteomenetlust kahe või enama inimese surmaga lõppenud hooletuse paragrahvi alusel.

Venemaal töötavad miljonid Kesk-Aasiast pärit inimesed, kes tavaliselt on palgatud rasket füüsilist tööd tegema ning sageli pole nende töö- ja elutingimused kiita.

Jaanuari alguses hukkusid Moskva lähistel kaheksa Vietnamist pärit võõrtöötlist, kui nende ööbimispaigaks olevates hoonetes puhkes tulekahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles