Saksamaa alandab politseinike keelenõudeid (3)

Copy
Vabade ametikohtade täitmise nimel alandab Saksamaa politseiamet keelenõudeid.
Vabade ametikohtade täitmise nimel alandab Saksamaa politseiamet keelenõudeid. Foto: Emmanuele Contini/imago images / Scanpix

Tööjõupuuduses vaevlev Saksamaa politseiamet teatas, et lõdvendab ametikohtade täitmiseks seniseid keelenõudeid.

Saksamaa politsei tahab sel aastal leida tuhandeid uusi politseinikke ja selle eesmärgi täitmiseks otsustati lõdvendada keelenõudeid ning politseinikele esitatavaid füüsilise vormi nõudeid.

Praegu näeb seadus ette, et politseinikuks saades tuleb sooritada keeleeksam. See seisneb 180-sõnalise etteütluse kirjutamises.

Tööjõupuuduse tõttu alandatakse keelenõudeid ja politseinikuks saada soovijatel lubatakse teha etteütluses senisest rohkem vigu.

Keelenõudeid lõdvendatakse nende politseinike puhul, kes asuvad ametisse madalamal positsioonil. Ametisse astumisel hakkaksid nad näiteks rongi- ja lennujaamu turvama või tööle tolliametnikena.

Keelenõudeid otsustati alandada, et politseinikuks võiks kandideerida senisest suurem hulk inimesi, teatasid võimud. Seejuures loodetakse, et kandideerima tuleb inimesi teistest Euroopa Liidu liikmesriikidest.

Ühtlasi alandati ka politseinikeks saada soovijatele esitatavaid füüsilise vormi nõudeid. Nimelt asendatakse kaugushüpped ja kätekõverdused süstikjooksuga. Samuti kõrvaldati kandideerijate minimaalse pikkuse nõue.

Politseinike ametiühingu asejuht Jörg Radek ütles Funke meediagrupile, et politseiamet peab kohanema ühiskondlike muutustega ja noorema põlvkonna erinevusega eelmisest.

Saksamaa politseiamet peab sel aastal täitma 2150 uut ametikohta ja seda loodetakse teha enda ridadesse noori inimesi meelitades. Käesoleval aastal läheb pensionile 853 politseinikku.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles