Evakueeritute arv Norras ületas 50 piiri

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalihe Norras Trondheimi lähistel
Maalihe Norras Trondheimi lähistel Foto: www.aftenposten.no

Norras Trondheimis, kus leidis aset maalihe, pole olukord stabiliseerunud ja viimaste andmete järgi on evakueeritud juba enam kui 50 inimest.

Pinnasevall on ligi 350 meetrit pikk ja 50 meetrit lai, vahendas Norra ringhääling NRK. See on enda alla matnud ühe maantee ja lõhkunud elektriliine, mistõttu osad piirkonnad on elektrita.

Kuna savine pinnas on ebakindel, siis peavad ametivõimud võimalikuks uute lihete teket. Selle põhjus pole teada, kuid piirkonnas on sadanud 30-40 protsenti enam kui tavaliselt sel ajal. Eriti jõulude ajal oli Trondheimis palju sademeid.

Espi lähistel oma majas elav 77-aastane Anton Lothe rääkis ajalehele Aftenposten, et kui ta kell 7 üles tõusis, siis elektrit majas polnud. Seejärel märkas ta, kuidas lumi hakkas järjest mustemaks muutuma ja kaugemal olevad männid aeglaselt lähenema.

Lothe kutsus väimehe ka olukorraga tutvuma. Noorem meestest helistas linna ja ligi 15 minuti pärast maandus helikopter nende maja juures. Päästeametnikud kinnitasid, et perel tuleb kodust ajutiselt lahkuda ja nii nad kuuekesi kopterisse ronisidki.

Lothe andmetel leidis kõnealuses piirkonnas nii suur maalihe aset 150 aastat tagasi.

Videot maalihkest näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles