Pompeo ärgitas Ortegat Nicaragua repressioone lõpetama

BNS
Copy
Mike Pompeo.
Mike Pompeo. Foto: MARK WILSON/AFP

USA välisminister Mike Pompeo kutsus teisipäeval Nicaragua presidendi Daniel Ortega valitsust üles lõpetama oma poliitiliste oponentide vaigistamine. 

«Ühendriigid ärgitavad Ortega režiimi Nicaraguas lõpetama oma repressioonid, taastama kodanike põhiõigused ja toetama vabu ja õiglasi valimisi,» ütles Pompeo oma Kariibi-ringreisi teises peatuspaigas Costa Ricas.

Väike hulk nicaragualasi avaldas Ortega vastu meelt presidendipalee ees San Josés, kus Pompeo pidas läbirääkimisi Costa Rica presidendi Carlos Alvaradoga.

Pompeo ütles, et Ühendriikide valitsus toetab oma sõnu tegudega Nicaragua vasakpoolse režiimi vastu, karistades põhiliste inimõiguste rikkujaid sanktsioonidega, nagu mullu, kui rakendati meetmeid mitme Ortega tippametniku ja nende pereliikmete vastu.

«Me pakume ka humanitaarbi nicaragualastele, aga ka türannia eest pagevatele venetsueellastele,» lisas ta. 

Pompeo kohtus põgusalt Nicaragua põgenikega, kes pagesid opositsiooni verise mahasurumise eest 2018. aasta valitsusvastaste protestide järel. 

Alvarado juhtis tähelepanu, et Costa Rica on pärast kriisi vastu võtnud kümneid tuhandeid nicaragualasi, ning palus rahvusvahelisel kogukonnal neid humanitaarabiga aidata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles