Itaalia meedia: Di Maio lahkub populistliku Viie Tähe Liikumise juhi kohalt

Copy
Itaalia populistliku Viie Tähe Liikumise esimees Luigi Di Maio.
Itaalia populistliku Viie Tähe Liikumise esimees Luigi Di Maio. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Itaalia valitsusse kuuluva populistliku Viie Tähe Liikumise (M5S) esimees Luigi Di Maio lahkub täna parteijuhi ametikohalt, teatas meedia.

Ajakirjanduse andmetel jääb Di Maio koalitsioonivalitsuse välisministriks, kuid olevat perekonnale öelnud, et on otsustanud kurnatuse tõttu taanduda.

M5S on peaminister Giuseppe Conte valitsuse suurim erakond. Di Maio lahkumine võib nõrgestada veelgi tema sidemeid koalitsioonikaaslase, vasaktsentristliku Demokraatliku Parteiga (PD).

Di Maio kohtub kolmapäeva hommikul teiste Viie Tähe ministritega ja teatab õhtupoolikul parteikoosolekul tagasiastumisest, kirjutavad ajalehed.

Paremäärmuslik opositsioonierakond Põhjaliiga eesotsas Matteo Salviniga loodab võita pühapäeval Emilia Romagna maakonna valimistel M5S-i ja PD-d, ehkki tegu on traditsioonilise vasakoolsete kantsiga, ning vallandada seeläbi kriisi ja kukutada valitsuse.

Viimaste arvamusküsitluste põhjal ei ole M5S-il valimistelt midagi head loota.

Di Maio on erakonda juhtinud alates 2017. aasta septembrist, kuid sisetülid on Viie Tähe populaarsust tublisti kahandanud ja mitu seadusandjat on parteist lahkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles