Põhja-Korea keelas välismaalastel Hiinast riiki tulla

Copy
Viirusepuhangu tõttu maske kandvad inimesed puhangu epitsentris Wuhani linnas.
Viirusepuhangu tõttu maske kandvad inimesed puhangu epitsentris Wuhani linnas. Foto: HECTOR RETAMAL / AFP / Scanpix

Põhja-Korea peatas 10. veebruarini lennuühenduse Pekingi ja Pyongyangi vahel ning keelas inimestel saabuda riiki Hiinast ükskõik millise transpordivahendiga, edastas Venemaa saatkond Pyongyangis.

 

«Saime teavet, et lennufirma Air China Pekingi-Pyongyangi reisid on kuni 10. veebruarini tühistatud, samuti on rangelt keelatud saabuda Hiinast Põhja-Koreasse ükskõik millise transpordivahendiga,» seisis Facebookis edastatud teates.

Saatkond teatas niisamuti noodist, mis saabus Põhja-Korea protokolliosakonnast ja kätkeb välismissioonidele ja nende perekondadele karmi nõuet vältida reise Hiinasse, mille elanikkonda on tabanud koroonaviiruse puhang.

Märgitakse, et mingeid piiranguid saabuda Põhja-Koreasse Vladivostoki kaudu ei ole, kui reisija just transiidiga Hiinast ei tule.

Hiina viirusepuhangu tagajärjel on surnud 26 inimest. Neist 24 surid kõik viiruse epitsentriks olevas Hubei provintsis, kuid reedel teatas Peking, et üks neist suri epitsentrist 2000 kilomeetri kaugusel Hiina kirdeosas Heilongjiangi provintsis.

Provints küll Põhja-Koreaga otseselt ei piirne, kuid asub talle üsna lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles