Lätis jõkke sõitnud noortel polnud juhiluba

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Soesoo
Madis Soesoo Foto: Lõuna päästekeskus

Läti politsei teatel polnud juhtimisõigust ühelgi noorel, kes hukkusid 1. jaanuari ööl Lätis Rudna jõkke sõitnud autos.

Praegu uurib politsei kahte võimalikku õnnetuse põhjust, esiteks suvekummidega sõitnud auto tehnilist olukorda, teiseks sõidukiirust, vahendab mixnews Läti TV hommikusaates «Labrīt, Latvija!» esinenud Läti politsei juhti Ints Kuzis.
Kuzis rõhutas, et suur hulk inimesi ühes autos moodustab teatud massi ja halbades ilmastikuoludes võib see mass saada kriitiliseks ning siis on auto juhtimiseks vaja erilisi oskusi.

Jõkke sõitnud auto kuulus ühe hukkunu sugulasele, kirjutab Leta. Esialgsetel andmetel on noorte hukkumise põhjuseks uppumine. Politsei andmetel ei olnud auto sõidukiirus õige ning sõidukil olid all kulunud suverehvid.

Õnnetus juhtus Krāslava piirkonnas 1. jaanuari öösel umbes kella 3.30 paiku. Sõiduautos Mazda  oli neli noormeest ja kolm neidu, hukkunute vanus jääb 16-19 eluaasta vahemikku. Politsei oletusel oli seltskond pärast uue aasta vastuvõttu naasmas kodudesse. Õnnetuse põhjust alles uuritakse, kuid maantee oli õnnetuse ajal libe ning õnnetuspaigas on järsk kurv.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles