Houstonis kärgatas tehasehoones võimas plahvatus

Copy
Tuletõrjujad ja päästeteenistuse sõidukid saabumas plahvatuspaigale Houstonis.
Tuletõrjujad ja päästeteenistuse sõidukid saabumas plahvatuspaigale Houstonis. Foto: MARK FELIX / AFP / SCANPIX

USAs Texase osariigis raputas Houstoni linna eile enne koitu ühes tööstushoones toimunud võimas plahvatus, mis tegi hoone maatasa ning tappis kaks ja vigastas 20 inimest.

Plahvatus toimus kell 4.30 tootmisettevõtte Watson Grinding and Manufacturing hoones, millest jäid järele põlevad rusud.

Sündmuspaigal puhkes plahvatuse järel tulekahju ja inimestel paluti linna lääneosa piirkonda vältida. Politsei piiras liiklust, kuid evakueerimiskäsku ei andnud.

Kärgatus äratas magajad kilomeetrite kaugusel ning kahjustas pea kõiki piirkonna hooneid. Muu hulgas purunesid aknad ja garaažiuksed, vahendas kohalik telekanal KPRC 2. Mitu lähimat hoonet sai ohtlikult kannatada.

«Plahvatus paiskas meid voodist välja, see oli nii võimas,» ütles kohalik elanik Mark Brady KPRC-le. «See lõi puruks kõik meie maja aknad. See purustas kõigi garaažiuksed ja lõhkus plahvatuspaiga lähistel majade katuseid ja seinu. Me isegi ei tea, mis see oli, see on nagu sõjatsoon.»

«See on katastroof,» lisas Brady. «See on suur katastroof. Ma ei tea, mis toimub.»

Teine elanik, kes ütles oma nimeks ainult Kim, sõnas: «Terve maja on puruks. Katus kukkus meile kaela. Me olime seal lõksus ja üks kena perekond tuli ja aitas meid välja. See on sodi, lihtsalt sodi. Iga maja on purunenud.»

Plahvatuses hukkusid ettevõtte töötajad Frank Flores ja Gerardo Castorena, ütles politseiülem Art Acevedo õhtusel pressikonverentsil. Mehed olid varakult kohale tulnud, et enne tööd jõusaali kasutada.

Võimude arvates rohkem ohvreid ei ole, kuid kannatanuid on 20: veel kaks laohoone töötajad ja 18 inimest ümbruskonna elumajadest ja äridest. Ühegi vigastused ei ole eluohtlikud.

Kohalikud ja föderaalametnikud jäävad sündmuspaigale kolmeks päevaks, et rusud läbi otsida ja plahvatuse põhjus välja selgitada. Võimud ei pea plahvatust ettekavatsetuks, kuid käivitatud on siiski kriminaaluurimine.

Kagu-Texases, kus asub palju naftatehaseid, on viimastel aastatel toimunud mitu plahvatust. Juulis vigastas plahvatus ExxonMobili rafineerimistehases üle kümne inimese ja sundis kohalikke mitmeks tunniks varjuma. Detsembris purustas plahvatus Port Nechesi linnas aknaid ja rebis majadelt uksi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles