Hiina ehitab uue viirusega nakatunutele 10 päevaga haigla

Copy
Hiina arstid Wuhani haiglas patsienti ravimas.
Hiina arstid Wuhani haiglas patsienti ravimas. Foto: Xinhua/Scanpix

Hiina ehitab sadu inimesi nakatanud uue koroonaviiruse epitsentrisse 10 päevaga uue haigla, teatas täna riigimeedia.

Riigi keskossa Wuhani linna rajatav haigla peaks olema kasutamiseks valmis 3. veebruaril, sest patsientide arv üha kasvab ja nüüdseks on surnud vähemalt 26 inimest.

Riigitelevisioon CCTV näitas kümneid ekskavaatoreid ja veokeid ehitusplatsil töötamas.

Uue haigla pindala on üle 25 000 ruutmeetri ja seal on ruumi 1000 voodile, teatas uudisteagentuur Xinhua.

Ehitust alustati niipea, kui selgus, et Hiinas haigestunud 830 inimese ravimiseks ei jätku olemaoslevates haiglates voodikohti.

Üle 11 miljoni elanikuga Wuhan püüab uude viirusse nakatunute ravi tsentraliseerida ning patsiendid 61 kliinikus ja haiglas isoleerida.

Aastal 2003 ehitasid hiinlased Pekingi lähistele haigla umbes nädala ajaga, et tulla toime SARS-i patsientide suure arvuga. Haigus nõudis Mandri-Hiinas 349 inimelu, Hongkongis suri haigusesse 2002.-2003. aastal 299 inimest. 

Wuhani haigla ehitusel võetakse eeskuju Xiaotangshanis püstitatud valmisdetailidest haiglast, vahendas uudisteagentuur Xinhua.  

Hiina ametnike sõnul hakkas uus viirus levima Wuhani mereandide turul, kuid on levinud mitmesse Aasia riiki ning ka mujale.

Vähemalt kaheksas Hiina linnas on kehtestatud liikumispiirangud ja tühistatud avalikud üritused. Hiina riiklik telekanal CCTV teatas reedel, et Wuhani kopsuhaiguste haiglasse tuuakse intensiivravi osakonda juurde 40 sõjaväearsti. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles