Hiina koroonaviiruse ohvrite arv kasvas 41-ni

Copy
Foto: Mark Schiefelbein / AP / Scanpix

Hiina koroonaviiruse ohvrite arv kasvas täna 41-ni, kui Hubei provintsi võimud teatasid veel 15 surmajuhtumist.

 

Kõik uued surmajuhtumid registreeriti Hubei provintsi 11 miljoni elanikuga pealinnas Wuhanis, kust viirusepuhang alguse sai, ütles Hubei tervishoiunõukogu.

Viirusesse nakatunuid on üle Hiina 29 provintsis ühtekokku vähemalt 1287 ning vähemalt 237 haigestunut on raskes seisundis.

39 surmajuhtumit on registreeritud Hubeis, üks Hebeis ja üks Heilongjiangis.

Hiina käivitas tohutu karantiinioperatsiooni, mis hõlmab Hubeis 13 linna, et ohjeldada Wuhani linnast alguse saanud ohtliku viiruse levikut.

Kõik uued surmajuhtumid registreeriti Hubei provintsi 11 miljoni elanikuga pealinnas Wuhanis, kust puhang alguse sai, ütles Hubei tervishoiunõukogu.

Mitu linna teatasid oma esimestest koroonaviiruse (2019-nCoV) juhtumitest.

Viirusepuhang on tabanud Hiinat halvimal võimalikul ajal, kui sajad miljonid inimesed reisivad riigisiseselt või välismaale, et tähistada kõige tähtsamat püha, Hiina uue aasta algust.

Esialgu ei ole selge, kui surmav on uus koroonaviirus või kas see on sama ohtlik nagu tavaline gripp, mis nõuab ainuüksi USA-s igal aastal mitmekümne tuhande inimese elu.

Haigestumis- ja surmajuhtumite arvu kiire kasv ei tähenda tingimata seda, et kriis süveneb. See võib hoopis peegeldada paremat monitoorimist ja juhtumitest teavitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles