Põlissoomlasest parlamendisaadik sõimas politseiülemat «munadeta hädaldajaks» (1)

Copy
Ano Turtiainen.
Ano Turtiainen. Foto: Eduskunta

​Põlissoomlasest Ano Turtiainen osales laupäeval tulises arutelus Helsingi politseiülema ülemkomissar Jari Taponeniga, kus sõimas teda «munadeta hädaldajaks». Turtiaineni sõnavõtt oli mõeldud vastusena Taponeni tviidile, milles ta kommenteeris sõnavabaduse piiranguid.

«Kas midagi ei või enam õelda?» kirjutas Taponen. «Sõnavabadus on põhiinimõigus, mis ei ole siiski täielikult piiramatu. Sõnade sihtmärgiks olevatel inimestel on ka õigused, mida ühiskond kaitseb. Üksikisikuid või inimrühmi ründavad sõnavõtud ei vääri sõnavabaduse kaitset.»

Ano Turtiainen vastas oma tviidiga. «Sõnavabadus on vabadus õelda mida tahes. See on teine asi, kui õelduga ollakse süüdi mingis kuriteos, nagu näiteks ähvardamine või kuriteole õhutamine. Aga sind või sarnaseid munadeta hädaldajaid võib sõnadega kujutada milleks iganes. Mõttetu ohvrirolli demonstreerimine.»

Taponen sõnas uudisteagentuurile STT, et ta tviidi taust oli politsei poolt eelmisel nädalal algatatud kampaania, mis käsitles häirivat käitumist sotsiaalmeedias. «Seal räägitakse põhiõiguste vahelisest suhtest ehk ühe põhiõigusega ei või riivata teist põhiõigust. Seda võib tegelikult ka küll teha, aga on võimalik, et pärast hinnatakse selle vastutustundetust.»

Võimaliku ohvrina ei soovinud Taponen kommenteerida Turtiaineni vastust või võimalikku kuriteoparagrahvi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles