Jaapan saadab evakuatsioonilennuki Wuhani teisipäeval õhtul

BNS
Copy
Lennuk
Lennuk Foto: Ramiro Agustin Vargas Tabares/ZUMAPRESS.com

Jaapan saadab Hiina linna Wuhani teisipäeva õhtul lennuki, mis toob Hiina uue koroonaviiruse puhangu epitsentrist ära hulga jaapanlasi, teatas Tokyo.

«Viisime ettevalmistused lõpuni ning Hiina teatas meile, et on nüüd valmis võtma vastu ühe tšarterlennu. Tagasime ka transpordi lennujaama,» ütles Jaapani välisminister Toshimitsu Motegi ajakirjanikele.

«Saadame esimese lennu Wuhani lennujaama täna õhtul. Lisaks saadame temaga Hiina ja Jaapani kodanikele abivahendeid nagu maskid ja kaitseülikonnad.»

Tema sõnul toob lennuk tagasi ilmselt umbes 200 inimest. Piirkonnas elavatest jaapanlastest tahavad kodumaale tagasi umbes 650.

«Jätkame Hiina valitsuse ja teiste asjassepuutuvate ametkondadega püüdluste, kaasa arvatud turvalise transpordi kohapealse tagamise koordineerimist, et kõik jaapanlased, kes tahavad kodumaale tulla, saavad seda teha võimalikult ruttu,» lisas minister.

Lennuk peaks Jaapanisse tagasi jõudma kolmapäeva varahommikul. Tervishoiuametnikud lähevad lennukiga kaasa ja uurivad seal reisijate tervislikku seisundit, kuid seni pole võimudel plaanis Wuhanist tulevaid inimesi karantiini panna.

Tervishoiuministeeriumi ametniku sõnul saadavad võimud lennukiga kaasa neli tervishoiuametnikku nagu arstid ja medõed. «Teeme karantiini läbi tagasiteel,» ütles ta.

Tema sõnul peavad reisijad täitma meditsiinilise küsitluse ja andma kontaktnumbrid.

Teine ministeeriumi ametnik lisas, et kõrge palavikuga inimesi ei pruugita pardale lasta. Lennu ajal sümptomeid ilmutanud inimesed pannakse Jaapanisse saabudes kohe haiglasse.

«Lisaks ärgitame kõiki reisijaid hoiduma rahvahulkadesse minekust isegi siis, kui neil pole palavikku,» ütles ta AFP-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles