Venemaa keelab Hiina turismigruppidel riiki sisenemise

Copy
Hiina turistid Vladivostoki lennujaamas.
Hiina turistid Vladivostoki lennujaamas. Foto: Juri Smitjuk/TASS/Scanpix

Venemaa keelab Hiina turismigruppidel riiki sisenemise, samuti suletakse osad piiripunktid, et ennetada koroonaviiruse levikut.

Vene reisiagentuurid lõpetasid uute Hiina turismigruppide vastuvõtmise eile ning keelavad juba olemasolevate lubadega gruppide riiki sisenemise alates tänasest, teatas Vene reisioperaatorite liit. Juba Venemaale sisenenud turistid programme ei katkesta ja lahkuvad riigist plaanipäraselt.

Venemaa reisifirmad on lõpetanud Hiinasse pakettreiside müümise, teatas Venemaa reisioperaatorite liidu aseesimees Dmitri Gorin.

Hiina riiklik migratsiooniagentuur pani kodanikele südamele, et võimalusel võiks nad oma reisiplaanid üle vaadata, et vähendada piiriülest liikumist ning ennetada koroonaviiruse levikut.

Epideemia tõttu kehtestatud keeld võib vähendada turistide voogu Hiinast Venemaale selle aasta esimeses kvartalis 70-80 protsendi võrra. Jaanuaris-märtsis 2019. aastal külastas Venemaad 130 000 Hiina turisti, tänavu oli oodata turistide arvu kasvu. Hiina turistidele kehtestatud piirangud kehtivad veebruari keskpaigani.

Lisaks on 7. veebruarini suletud kolm Venemaa Kaug-Ida regiooni piiripunkti Hiinaga, teatas Habarovski krai kuberner agentuurile TASS.

Piiripunktide sulgemine mõjutab Juudi autonoomset oblastit, Amuuri oblastit ja Habarovski kraid. Piirivalveameti Kaug-Ida osakonna veebilehe andmetel on praegu töö lõpetanud üheksa maismaa piiripunkti.

Vene peaminister Mihhail Mišustin andis eile korralduse koroonaviiruse ennetamise ja kontrolli rakkerühma loomiseks. Mišustin soovis homseks vastava plaani loomist ning rakkerühma liikmetelt viiruse leviku kohta regulaarsete teadaannete edastamist.

Moskvas on võimude sõnul seatud hotellides ja turismipiirkondades sisse erimeetmed, et ennetada üle saja inimohvri nõudnud ja üle 4500 inimese nakatanud koroonaviiruse levikut.

«Hoiatavate märkide ilmnemisel saadetakse kohale meditsiinirühmad, et viia läbi põhjalik kontroll,» lausus Mišustin. Venemaal ei ole kinnitatud veel ühtegi haigusjuhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles