Putin vallandas Tšuvaššia juhi, kes sundis ametnikku sitsima

Copy
Hetk, mille eest Tšuvaššia juht Mihhail Ignatjev ametist ilma jäi.
Hetk, mille eest Tšuvaššia juht Mihhail Ignatjev ametist ilma jäi. Foto: The Straits Times

Vene president Vladimir Putin vallandas eile Tšuvaššia juhi, kes sundis üht tuletõrjujat uue tuletõrjemasina võtmete pärast sitsima.

 

Mihhail Ignatjev kõlgutas eelmisel nädalal toimunud tseremoonial ühe vormis tuletõrjuja pea kohal autovõtmeid ning sundis teda võtmete kättesaamiseks hüppama.

Sellest ilmus sotsiaalmeediasse video ning inimesed pidasid Ignatjevi käitumist vastuvõetamatuks. Juhi pressiteenistus üritas juhtunut pisendada, öeldes, et mehed olid sõbrad. Kuid eriolukordade minister Jevgeni Zinitšev pidas sellist käitumist ebaeetiliseks. «Niivõrd kõrge ametniku selline käitumine on vastuvõetamatu,» ütles ta ajakirjanikele.

Lisaks jagus tal kriitikat tuletõrjujale, kes võtmete järgi hüppas. Tuletõrjuja poleks pidanud seda tegema, sest ta esindab ametkonda, kes on au sees nii Venemaal kui ka mujal maailmas, ütles minister.

Putin lasi Ignatjevi lahti põhjendusega, et oli kaotanud usu temasse. Ignatjev juhtis Tšuvaššiat 2010. aastast.

Päev enne ametist ilma jäämist heitis võimuerakond Ühtne Venemaa ta oma ridadest välja. Partei eetikakomisjoni juht Jevgeni Revenko ütles: «Kui see pidi olema nali, siis polnud see naljakas.»

Putin määras Tšuvaššia juhi kohusetäitjaks kuni valimisteni parlamendisaadik Oleg Nikolajevi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles