Kim Jong-ili vanim poeg jättis isaga hüvasti salaja

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-nam
Kim Jong-nam Foto: SCANPIX

17. detsembril surnud Korea RDVi liidri Kim Jong-ili vanim poeg Kim Jong-nam külastas Jaapani meedia teatel salaja kodumaad, et jätta hüvasti oma isaga.

Jaapani päevalehe Yomiuri Shimbuni andmetel saabus 40-aastane Kim Jong-nam, kes on võimupärija Kim Jong-uni vanem poolvend, valeidentiteeti kasutades Hiinast salaja Põhja-Koreasse 17. detsembril ehk päeval, mil tema isa ametlikult suri, kirjutas Telegraph.

Yomiuri viitas anonüümseks jääda soovinud Põhja-Korea allikatele, kelle väitel kohtus Kim Jong-nam ka oma võimupärijast venna Kim Jong-un´iga, kellega koos nad isaga hüvasti jätsid.

Väljaande teatel viibis Kim Jong-nam kodumaal paar päeva. Oma isa ametlikul mälestusteenistusel, mis toimus möödunud kolmapäeval, Kim Jong-nam aga ei osalenud.

Kuigi Kim Jong-nam´i valmistati juba 1990ndate lõpus ette riigijuhi rolliks, kaotas ta oma favoriidi seisuse 2001. aastal, kui tabati katselt siseneda võltsitud passiga Jaapanisse, et külastada Tokyo Disneylandi.

Kaasnenud piinlikkus ja häbiplekk Põhja-Korea mainele ajasid Kim Jong-ili niivõrd vihaseks, et viimane saatis poja mõne aja pärast riigist minema. Pärast intsidenti ongi Kim Jong-nam elanud Hiinale kuuluvas Macaus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles