Tugev tuul puhus Trumpi piirimüüri uppi (5)

Copy
Ehitustöölised toestamas eile tuules viltu vajunud terasest piiritara USA ja Mehhiko piiril Calexico ja Mexicali linna vahel.
Ehitustöölised toestamas eile tuules viltu vajunud terasest piiritara USA ja Mehhiko piiril Calexico ja Mexicali linna vahel. Foto: STR/AFP/Scanpix

Osa USA presidendi Donald Trumpi paljukiidetud piirimüürist Ameerika Ühendriikide ja Mehhiko vahel vajus tugevas tuules linnatänavale kaldu.

USA piirivalve teatel vajusid üle üheksa meetri kõrgused teraspaneelid, mis eraldavad California osariigi linna Calexicot ja Mehhikos asuvat Mexicali eile tugevate tuulepuhangute tõttu viltu.

Konkreetsel piiritara lõigul käis ehitus ning teraspaneelide juurde paigutati betoonist toestust. Metalltahvlid kaldusid aga Mehhiko poole piiri enne, kui betoon oli jõudnud kivistuda, kirjutas The Guardian.

«Õnneks Mehhiko võimud reageerisid kiiresti ja suutsid juhtida liikluse lähedalasuvalt tänavalt kõrvale,» lausus piirivalvur Carlos Pitones ajalehele Los Angeles Times. Mehe sõnul toodi metalltahvlid Mehhiko poolelt ära ning püstitati uuesti omale kohale.

«Piirivalve teeb ehitajatega koostööd, et leevendada tugeva tuule mõju seni, kuni ehitus kestab,» lisas Pitones.

Kõnealune piirimüüri lõik on osa Trumpi administratsiooni laiemast ehitusprogrammist, et tugevdada kontrolli enam kui 3000 kilomeetri pikkusel maismaapiiril Mehhikoga.

Uue piirimüüri ehitamine oli üks Donald Trumpi olulisemaid lubadusi 2016. aasta presidendivalimiste eel ning ta ähvardas kuulutada välja eriolukorra, et saada riigieelarvest 5,7 miljardit dollarit, mida ta vajas tema sõnu kasutades kauni müüri ehitamiseks.

Aja jooksul on Trump siiski loobunud oma ambitsioonikast plaanist rajada piirile betoonmüür ning keskendunud barjääri püstitamisele piirilõikudele, kus seni pole mingeid tõkkeid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles