Soomes võib koroonaviirusesse olla nakatunud 24 inimest (3)

Copy
Markku Broas (vasakul).
Markku Broas (vasakul). Foto: Kaisa Siren via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva/Scanpix

Lapi haigla nakkushaiguste peaarsti Markku Broasi teatel on Soomes koroonaviirusesse nakatunute võimalik arv tõusnud 24 inimeseni. Eile oldi arvamusel, et nakatunuid võib olla kuni 15.

Kõigi arvatavalt viirusega nakatunute asukohta ei ole veel kindlaks tehtud. Nende ülesleidmise teeb keerulisemaks see, et tegu on peamiselt turistidega.

Koroonaviirusega nakatunud Hiina turisti tervislik seisund on Broasi sõnul praegu hea.

Lapi haigla teatel on suur osa potentsiaalsetest nakatunutest välismaalased, kuid on ka soomlasi. Teadaolevalt on üks nakkuskahtlusega isik juba naasnud oma koduriiki Aasias.

Nakkuskahtlusega inimeste võimaliku karantiini otsus tehakse tänase päeva jooksul. Praeguste juhiste kohaselt tuleb võimalikud nakatunud isoleerida. Nakkuskahtlus on Broasi sõnul kõigi nende puhul, kes on viibinud koroonaviirust põdeva inimesega ühes ruumis üle 15 minuti. Broas tuletab meelde, et välisõhus nakatumise risk väheneb.

«Lühiajalise kontakti käigus teadaolevalt ei nakatuta. On põhjust meelde tuletada, et selline haigus ei ole kergesti nakkav,» rääkis Broas Yle hommikusaates. Ta lisas, et suur osa potentsiaalselt nakatunutest olid haigust põdeva inimesega olnud kontaktis mitu tundi.

Elu Lapimaal võib Broasi sõnul jätkuda normaalselt, kuna tegemist on tavalise gripilaadse haigusega. «Kuna saabub rohkelt turiste, siis võib sellised juhtumeid esineda. Meil on head vahendid haiguse avastamiseks ning me üritame vältida uusi nakatumisi.»

Tema sõnul ei ole koroonaviirus riiklikult eriti suur probleem – pigem peaks seoses gripihooajaga rohkem tähelepanu pöörama igakülgsele hügieenile ja kätepesule.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles