«Nii see tööstus toimib. Mis sa arvad, kuidas kõik teised näitlejannad karjääri tegid,» ütles paljude Hollywoodi menufilmide produtsent Harvey Weinstein ühele näitlejannale, kui nõudis temalt vastutasuks kolme filmirolli eest vahekorda astumist enda ja oma assistendiga. 

Tegemist on vaid ühe näitega õõvastavatest detailidest, mis on Weinsteini kohtuprotsessil päevavalgele tulnud. Kokku süüdistab produtsenti seksuaalses ahistamises rohkem kui 90 naist.

Näitlejanna Annabella Sciorra rääkis eelmisel nädalal kohtus, kuidas Weinstein talle tutvumise järel kohatuid kingitusi tegi, näiteks karbitäie peenisekujulisi šokolaadikomme saatis. 

Ühel õhtul 1990. aastate alguses käisid Weinstein ja Sciorra koos mitmete teiste filmimaailma inimestega õhtusöögil, pärast mida Weinstein Sciorra autoga koju sõidutas.

Sciorra läks tuppa, pesi hambad ja seadis end magamaminekuks valmis. Mõni hetk hiljem aga kuulis ta uksel koputust. Ukse lahti teinud, tungis Weinstein tema korterisse, juhatas naise magamistuppa, surus ta voodisse ja vägistas ta, kirjeldas Sciorra kohtus. 

«Ma püüdsin ta enda pealt ära saada. Ma lõin teda käte ja jalgadega. Aga Weinstein hoidis mind kinni. Ta tuli mu peale ja vägistas mu,» rääkis Sciorra. «Ma ütlesin «Ei, ei», aga ma ei suutnud muud teha. Mu keha andis alla. See oli nii vastik, et mu keha hakkas ebatavalisel viisil värisema. See oli justkui haigushoog.»

Pärast vahekorda lahkus Weinstein naise korterist ja kui nad paar nädalat hiljem uuesti kohtusid ütles mees talle, et juhtunu peab jääma nende kahe vahele.

Sciorra juhtum on väidetavalt üks kümnetest samalaadsetest. Rohkem kui 90 naist väidavad, et produtsent Weinstein on neid ahistanud, aga paljud neist seksuaalrünnakutest on võimude silmis aegunud.

Kommentaarid (7)
Copy