Väidetav USA spioon ootab Iraanis kohtuotsust

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani riigitelevisiooni kaader Amir Mirzai Hekmatist, keda islamivabariigi võimud süüdistavad spionaažis.
Iraani riigitelevisiooni kaader Amir Mirzai Hekmatist, keda islamivabariigi võimud süüdistavad spionaažis. Foto: SCANPIX

Iraani prokuratuuri teatel lõppes kohtuprotsess Iraani päritolu USA kodaniku üle, keda süüdistatakse spioneerimises Ühendriikide Luure Keskagentuuri (CIA) kasuks.

«Kohus süüdistatava üle on lõppenud. Kaitsja advokaat peab nüüd esitama oma vastuväite. Kohtunik pole otsust veel langetanud,» teatas prokurör Gholam Hossein Mohseni Ejeie uudistevõrgu AFP vahendusel.

Ejeie teatel nõuavad süüdistajad 28-aastasele Amir Mirzai Hekmatile maksimaalset karistust ehk surmanuhtlust, lükates ümber ka USA palve mees vabastada. Pole teada, millal kohus täpselt otsuse langetab.  

Hekmati on endine USA mereväelane, kes sündis Ühendriikides Arizona osariigis ja kelle vanemad on Iraani päritolu. Iraani võimude teatel püüdis CIA kasuks töötanud Hekmati imbuda Iraani luureministeeriumisse ning väidetavalt on mees oma süü ka üles tunnistanud.

Ühendriigid on süüdistusi eitanud ning nõuavad Hekmati kohest vabastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles