Tokyo olümpia korraldajad tõrjuvad kuulujutte mängude tühistamisest

Copy
2020. aasta Tokyo suveolümpiamängude puidust logo.
2020. aasta Tokyo suveolümpiamängude puidust logo. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Tokyo suveolümpia korraldajad tõrjuvad kuulujutte, et tänavused mängud võidakse uue viiruse tõttu tühistada või edasi lükata.

Jaapanis ei ole seni teatatud ühestki koroonaviirusega seotud surmast, kuid Hiinas on haiguspuhang nõudnud üle 200 inimese elu.

Jaapani suveolümpia korraldajad ja ka Rahvusvaheline Olümpiakomitee (IOC) hoidusid mitu päeva epideemia kommenteerimisest, kuid reedel otsustasid nad kuulujutte kummutada.

Olümpiamängud algavad 24. juulil, ehk vähem kui poole aasta pärast.

«Me ei ole kunagi mängude tühistamist arutanud,» ütlesid korraldajad. «Tokyo 2020 jätkab koostööd IOC-i ja asjakohaste organisatsioonidega ning uurib mistahes vastumeetmeid võib vaja minna.»

Jaapanis on levinud kuulujutt olümpia tühistamisest, seejuures on kirjutatud, et IOC kohtus epideemia arutamiseks Maailma Terviseorganisatsiooniga (WHO), mis kuulutas viiruse globaalseks terviseohuks.

«Ettevalmistused Tokyo 2020 mängudeks jätkuvad plaanipäraselt,» teatas IOC. «On normaalne praktika, et IOC teeb mängude eel vajadusel koostööd kõigi peamiste ÜRO agentuuridega, nende seas loomulikult ka WHO.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles