Hiina viiruseohvrite arv on kasvanud 259-ni (2)

Copy
Matusebüroo kaitseülikondades töötajad Wuhanis.
Matusebüroo kaitseülikondades töötajad Wuhanis. Foto: Reuters/ScanPix

Hiinas on uue koroonaviiruse tagajärjel surnud 259 inimest, kinnitust on leidnud ligi 12 000 nakkusjuhtumit, teatas täna valitsus.

Riiklik tervishoiukomisjon teatas 46 uuest surmajuhtumist, neist kõik peale ühe registreeriti haiguspuhangu keskmes olevas Hubei provintsis.

Praeguseks mitmele poole maailmas levinud SARSi-laadne viirus ilmus esmalt välja Hubei provintsi pealinnas Wuhanis ning selle jäljed viisid kohalikule lihaturule. 

Hiinas kinnitust leidnud nakkusjuhtumite arv kasvas päevaga 2102 võrra, küündides kogu riigis 11 791ni. 

Seda hoolimata pretsedenditutest karantiinimeetmetest, mis kehtestati läinud nädalal miljonitele inimestele Hubeis, ning agressiivsetest ennetusmeetmetest mujal riigis. 

Nii uute surma- kui ka haigusjuhtumite arv on iga päevaga suurenenud.

Epideemiale andsid hoogu nädala eest Hiinas alanud aastavahetuspidustused, mille ajal on hiinlastel tavaks agaralt reisida nii riigi sees kui ka välismaale.

Maailma Terviseorganisatsioon WHO kuulutas epideemia neljapäeval globaalseks terviseohuks, kuid ei soovitanud piirata rahvusvahelist kaubandust või reisimist ning ärgitas neid meetmeid võtnud riike ümber mõtlema.

Praeguseks on nakkus levinud enam kui kahte tosinasse riiki. 

Hiina kompartei Wuhani haru juht väljendas eile kahetsust, öeldes, et kohalikud võimud tegutsesid viiruse ohjeldamisel liiga aeglaselt.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles