Fotod Londoni politsei lasi maha arvatava terroristist pussitaja (8)

Copy

Briti politsei lasi pühapäeval maha mehe, kes pussitas Londoni lõunaosas Streathamis kolme inimest, kellest ühe vigastused on eluohtlikud.

Korrakaitsjad kahtlustavad noarünnaku seotust terrorismiga. 

«Võime kinnitada, et mees, keda politsei täna kella 2 paiku pärast lõunat #Streatham High Roadil tulistas, on kuulutatud surnuks,» kirjutas Twitteris Londoni politsei.

«Asjaolusid uuritakse; intsident on kuulutatud seotuks terrorismiga.»

Üks pealtnägijaist rääkis, et nägi ilmselt erariietes politseinikku jälitamas pika noaga relvastatud ja rinnale kinnitatud hõbedakarva kanistritega meest. 

«Seejärel meest tulistati. Ma arvan, et kuulsin kolme lasku, kuid ei mäleta täpselt,» lausus anonüümsust palunud tunnistaja.

Ta lisas, et pages ise raamatukokku ja teised möödakäijad lähedalasuvatesse poodidesse.  

Politsei sõnul on üks vigastatu haiglas eluohtlikus seisundis. Kahe ülejäänud ohvri vigastused on kergemad, kuid nad viibivad samuti haiglaravil. 

Londoni kiirabiteenistuse andmeil käis sündmuspaigal mitu kiirabibrigaadi. 

Sotsiaalmeediasse postitatud kinnitamata allikast pärit videos võib näha relvastatud politseinikke maas lamava mehe ümber Streatham High Roadil.

Seejärel liikusid nad kiirelt eemale ja ärgitasid kõrvaltvaatajaid kiiresti kaugenema, samas kui sündmuspaigale lähenesid teised operatiivautod. 

Peaminister Boris Johnson tänas politseid ja kiirabi otsustava tegutsemise eest. 

Suurbritannias on viimastel aastatel aset leidnud mitu terrorirünnakut. 

Viimane neist 2019. aasta 29. novembril, kui terrorismis süüdi mõistetud Usman Khan tappis London Bridge'il kaks inimest, kuni politsei ta maha lasi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles