REPORTAAŽ ⟩ Belfastis purjetati uude ajastusse trummikõmina saatel

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Stormonti juures toimunud pidustuste eestvedaja Põhja-Iiri Demokraatlik-Unionistliku Partei liige Jim Wells (keskel) ei pea 11 kuuga kaubandusleppeni jõudmist reaalseks.
Stormonti juures toimunud pidustuste eestvedaja Põhja-Iiri Demokraatlik-Unionistliku Partei liige Jim Wells (keskel) ei pea 11 kuuga kaubandusleppeni jõudmist reaalseks. Foto: Madis Veltman

Taksojuht oli hämmingus: «Parlamenti? Stormontisse? Sellisel kellaajal?» ei suutnud sohver Daniel uskuda soovi sõita poolteist tundi enne Brexiti saabumist Belfasti kesklinnast umbes kümne kilomeetri kaugusele Stormontisse, Põhja-Iirimaa assamblee juurde. See oli esimene märk sellest, et kuigi mitmel pool Ühendkuningriigis võeti Euroopa Liidust lahkumine vastu suurte rahvapidudega, nägid Põhja-Iirimaal tähistamiseks põhjust vähesed.

Stormontis otsustasid aga mõned unionistid ja lojalistid ajaloolisi hetki tähistada, teenides sotsiaalmeedias ära nii mõnegi põhjaiirlase põlguse.

«Miks Stormonti väravate juures? Mis tähtsust on Stormonti väravatel Brexitiga seoses? Sama hästi võiks öelda: «(Iiri) merre piiri taasloomise vastu meelt avaldades seisan kell 11 kohaliku prügimäe kõrval ja lehvitan lipuga,»» kirjutas üks kohalik Twitteris vastuseks üleskutsele assamblee juurde koguneda. Oma tõetera tema jutus on, sest Stormonti roll Brexiti juures ei olnud kuigi märkimisväärne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles