Egiptuses lasid islamistid õhku gaasijuhtme (2)

Copy
Egiptuse julgeolekujõudude kolonn Siinai poolsaarel.
Egiptuse julgeolekujõudude kolonn Siinai poolsaarel. Foto: KHALED DESOUKI/AFP

Egiptuses lasid islamistid pühapäeval õhku Siinai poolsaarel kulgeva gaasijuhtme, teatasid võimuesindajad ja tunnistajad.

Pealtnägijate kirjeldusel paigaldasid lõheseadeldise Bir al-Abdi linnas torujuhtme alla kuus maskides meest. Järgnev plahvatus saatis tulepalli taevasse ja võimud olid sunnitud gaasijuhtme sulgema.

Esialgu pole ükski rühmitus rünnaku eest vastutust võtnud.

Egiptuse president Abdel Fattah el-Sisi kiitis neljapäeval, kuidas riigist on saanud tema juhtimisel julgeoleku ja stabiilsuse oaas. 2014. aastal presidendiks saanud Sisi pidas kõne 25. jaanuaril tähistatava politseipäeva puhul. 

Egiptuse sõjavägi kukutas 2013. aastal toona kaitseministriametit pidanud Sisi juhtimisel Moslemivennaskonna ridadest tulnud presidendi Mohamed Morsi, kes oli demokraatlikult valitud riigipea.

Samal aastal Moslemivennaskond keelustati ja kuulutati terroriorganisatsiooniks. Sestpeale peavad Egiptuse võimud võitlust islamimässajatega, kes on koondunud peamiselt Siinai poolsaarele.

Teisipäeval tegi siseministeerium avalduse, milles väidetakse, et Moslemivennaskond kutsub küberruumis rahvast 25. jaanuaril meelt avaldama ning valmistub «külvama kaost» ja «õõnestama riigi stabiilsust».

Avalduses lisatakse, et võimud on juba Moslemivennaskonna liikmeid kinni pidanud ja avastanud mitu relvapeidikut. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles