Türgi ja Süüria vägede konflikt ähvardab pingeid kasvatada (1)

Copy
Türgi sõjaväekonvoi Süürias.
Türgi sõjaväekonvoi Süürias. Foto: AFP / Scanpix

Süürias sai režiimivägede mürsurünnakus Türgi vägedele surma neli sõdurit, türklaste vasturünnakus hukkus vähemalt kuus Süüria valitsusväelast, vahendas Londonis baseeruv vabaühendus.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmeil ründas Türgi režiimivägede positsioone Idlibi provintsuis Saraqebi linnast lõunas, rünnakus sai haavata umbes 20 režiimiväelast.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan nimetas seda käimasolevaks operatsiooniks ja väitis, et vasturünnakus hukkus 30-35 Süüria valitsusväelast.

Ta ärgitas režiimi liitlast Venemaad Ankara vastusele mitte jalgu jääma.

Tegu on haruldase kokkupõrkega Süüria vägede ja Türgi sõdurite vahel, kes baseeruvad Põhja-Süürias, kus Ankara toetab mässulisi.

See ähvardab viia ka tõsise eskalatsioonini regioonis, mida Damaskus ja Moskva viimastel nädalatel ägedalt pommitanud on.

Erdoğan on ähvardanud Damaskust sõjalise jõu kasutamsisega, kui Türgi positsioonid Idlibis rünnakute tõttu ohtu sattuvad.

Türgil on piirkonnas 12 vaatluspunkti, osane Türgi-Vene leppest vältida režiimi pealetungi. Türgi meedia vahendas pühapäeval, et sõjavägi saatis punktidesse lisavägesid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles