USA-s ajakirjanikuga praganud Pompeo kaitseb välismaal ajakirjandusvabadust (1)

Copy
USA välisminister Mike Pompeo.
USA välisminister Mike Pompeo. Foto: AFP / Scanpix

USA välisminister Mike Pompeo, keda on kritiseeritud ajakirjanike kohtlemise pärast kodus, on viimased neli päeva kutsunud Ida-Euroopa ja Kesk-Aasia autoritaarseid valitsusi leevendama piiranguid pressivabadusele. 

Pompeo tõstatas Valgevenes, Kasahstanis ja Usbekistanis inimõiguste teemad, muu hulgas ajakirjandusvabaduse küsimuse ning kinnitas, et tegemist ei ole topeltstandarditega. 

Pompeo kaitses oma käitumist raadiojaama NPR intervjueerija suhtes, kes uuris temalt jaanuaris USA endise Ukraina suursaadiku tagandamise kohta. Ministri sõnul ei näidanud tema käitumine üles lugupidamatust vaba ajakirjanduse vastu, kuigi intervjueerija ütles, et Pompeo valas ta pärast usutluse lõppu roppustega üle. 

Pompeo vastas oma ametlikus avalduses, et usutleja olla talle valetanud ning nimetas ajakirjaniku käitumist häbiväärseks. Ministri sõnul oli tegemist järjekordse näitega sellest, kui kallutatuks meedia on muutunud oma püüdlustes president Donald Trumpi kahjustada. 

Esmaspäeval tunnustas Pompeo Taškendis Usbekistani valitsust «meediale kehtestatud piirangute leevendamise» eest ning ütles, et USA ootab selles valdkonnas uusi edusamme. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles