Soome veteranpoliitik Paavo Väyrynen naaseb kunagisse koduerakonda

Copy
Paavo Väyrynen 2019. aasta presidendivalimistel.
Paavo Väyrynen 2019. aasta presidendivalimistel. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Soome veteranpoliitik, 73-aastane Paavo Väyrynen, naaseb Keskerakonda. Väyrynen teatas erakonnaga liitumise võimalikkusest juba eelmisel nädalal.

«Hakkasin uskuma, et Keskerakonna aatelisi ja poliitilisi seisukohti on siiski võimalik mõjutada,» sõnas Väyrynen pressiteates. «Seetõttu otsustasin taas Keskerakonnaga liituda. Plaanin kasutada kõiki erakonna liikmetele antud võimalusi mõjutada erakonna aatelisi ja poliitilisi seisukohti.»

Väyryneni sõnul vajatakse erakonnas «peale katastroofilist kaotust» avalikku diskussiooni. Kaotuse all peab Väyrynen silmas eelmise aasta parlamendivalimisi, kus Keskerakond sai kõige kehvema tulemuse erakonna ajaloos.

Keskerakonna juhatus ei ole veel soovinud kommenteerida Väyryneni naasmist. Erakonna sekretär Riikka Pirkkalainen teatas eelmise nädala neljapäeval toimunud pressikonverentsil, et erakond ei kommenteeri üksikisikute liikmeküsimusi. «Igaüks võib esitada meie erakonnale liitumistaotluse ja sellega tegelevad erakonna kohalikud harud.» Samasugune sõnum oli ka erakonna juhil, rahandusminister Katri Kulmunil.

Väyrynen on kauaaegne Keskerakonna parlamendisaadik ning mitmekordne erakonna esimees. Tema ja erakonna suhted halvenesid 2016. aastal, kui Väyrynen teatas uue erakonna asutamisest.

Väyrynen kandideeris 2018. aasta presidendivalimistel üksikkandidaadina ning sai rohkem hääli kui toonane Keskerakonna kandidaat Matti Vanhanen. Valimiste järel teatas Väyrynen soovist kandideerida Keskerakonna juhiks, kuid loobust hiljem sellest plaanist ning lahkus erakonnast.

Peale 2018. aasta suve naasis Väyrynen Euroopa Parlamendist parlamenti ja asutas uue Seitsme Tähe liikumise. Mõne aja pärast teatas Väyrynen liikumisest ja poliitikast lahkumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles