Jaapan pani viiruse tõttu karantiini 3700 inimesega kruiisilaeva

Copy
Jaapanis Yokohama sadamas karantiini pandud kruiisilaev Diamond Princess, mille pardal on 3500 inimest.
Jaapanis Yokohama sadamas karantiini pandud kruiisilaev Diamond Princess, mille pardal on 3500 inimest. Foto: AP / Scanpix

Jaapan pani karantiini kruiisilaeva, mille pardal on 3711 inimest, ning kontrollib reisijaid ja meeskonnaliikmeid koroonaviiruse suhtes, kuna mõni päev tagasi Hongkongis aluselt lahkunud reisijal tuvastati viirus.

Jaapani valitsuse kõneisik Yoshihide Suga ütles teisipäeval, et esmaspäeva õhtul Yokohama sadamasse saabunud laeval Diamond Princess on kaheksal inimesel viiruse sümptomid.

Teleuudistes näidati mitme tervishoiutöötaja suundumist laevale, et kontrollida kõigi 2666 reisija ja 1045 meeskonnaliikme tervislikku seisundit.

25. jaanuaril Hongkongis laevalt lahkunud 80-aastasel reisijal tuvastati uus Hiina koroonaviirus.

Üks reisija ütles täna, et kõigil reisijatel paluti jääda oma kajutitesse, et oodata viirusetesti tegemist.

Pärast laeva saabumist esmaspäeva õhtul Yokohamasse öeldi reisijatele, et nende lahkumine piirkonnast lükkub 24 tunni võrra edasi, ütles üks reisija uudisteagentuurile Kyodo.

Kruiisilaev oli juba korra karantiinis, laupäeval Jaapani Okinawa prefektuuris Naha sadamas.

Tervishoiuministeerium ütles esmaspäeval, et Jaapanis on tuvastatud koroonaviirus 20 inimesel, kellest neljal ei olnud mingeid sümptomeid. Jaapan toimetas viirusepuhangu keskmes olevast Hiina Hubei provintsi pealinnast Wuhanist kodumaale üle 500 Jaapani kodaniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles