Puudega Hiina poiss, kes ei suutnud ise kõndida ega süüa, suri, kui tema eest hoolitsenud isa koroonaviiruse tõttu karantiini pandi.

Lisaks haavatavatele inimgruppidele jäävad Hiinas haiguspuhangu tõttu hoolitsuseta kümned tuhanded koduloomad ja kogu maailmas kogevad asiaadid, kuidas neid haiguse kandmises kahtlustamise pärast välditakse, äärmisel juhul isegi rünnatakse.

Kesknärvisüsteemi kahjustuse tõttu ratastooli aheldatud Yan Cheng jäi üksinda koju, kui tema palavikus isa karantiini pandi. 16-aastasel poisil, kes ei suutnud ei rääkida, kõndida ega iseseisvalt süüa, ja kelle ema suri paari aasta eest, ei olnud kedagi, kes tema eest hoolt kannaks, kirjutas uudisteagentuur AFP.

Poisi isa Yan Xiaowen pandi karantiini 22. jaanuaril, viis päeva hiljem diagnoositi tal uus koroonaviirus. Mees postitas sotsiaalmeediasse abipalve, et leida keegi, kes läheks tema poja eest hoolt kandma. Ent üleskutsest polnud abi.

Poiss suri 29. jaanuaril, teatasid Hong'ani maakonna võimud.

«Yan Xiaowen ei saanud Yan Chengi tema igapäevastes tegevustes enam aidata, sest oli karantiinis. Mees lootis, et poja eest hoolitsevad sugulased, külaelanikud või küla arstid,» ütlesid võimud avalduses. 

Kommentaarid (1)
Copy