Koroonaviirus ei riku soomlaste puhkuseplaane

Copy
Lapi keskhaigla, kus hoitakse ühte koroonaviirusesse haigestunud Hiina turisti.
Lapi keskhaigla, kus hoitakse ühte koroonaviirusesse haigestunud Hiina turisti. Foto: LEHTIKUVA/via REUTERS/Scanpix

Vaatamata paljude soomlaste murele jätta koroonaviiruse tõttu ära traditsiooniline talvepuhkus soojale maale, kinnitab Soome tervise- ja heaoluamet (THL), et paanikaks ja plaanide muutmiseks pole põhjust.

THL-i ülemarsti Taneli Puumalaineni sõnul haigestutakse koroonaviirusesse praegu vaid Mandri-Hiinas. «Ei ole põhjust kahtlustada, et haigus leviks soomlaste tavalistesse reisisihtkohtadesse, näiteks Taisse. Soovitame hoida silma peal välisministeeriumi reisisoovitustel.»

Puumalaineni sõnul jälgitakse koroonaviiruse olukorda Soomes. «Me suhtleme Soome terviseasutuste, sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi ning oma Põhjamaade ja WHO kolleegidega. Jälgime olukorda ning uuendame vajadusel tervisejuhendeid.»

Soomes on teada üks inimene, kelle puhul on tuvastatud nakatumine koroonaviirusesse. THL-i sõnul on kõnealune Hiina turist praegu juba hea tervise juures. «Tal hakkavad sümptomid ära kaduma.»

Kuigi uusi nakatumisi ei ole Soomes olnud, on soomlased ostnud poed käte desifintseerimise vahenditest tühjaks. Ka Finnair lõpetas kuni veebruari lõpuni kõik lennud Mandri-Hiinasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles