Soome võib tulevikus kehtestada ummikumaksu

Copy
Helsingi. Pilt on illustratiivne.
Helsingi. Pilt on illustratiivne. Foto: Caro / Schuelke / Scanpix

Soome valitsusprogrammis on kirjas võimalike ummikumaksude kehtestamine tulevikus, kuid transpordi- ja kommunikatsiooniministri sõnul ei ole seda lähiajal veel oodata.

«Kui valitsus planeerib teemaksude kasutuselevõttu, siis kuidas plaanitakse kaitsta kodanike võrdväärset kohtlemist seoses vaba liikumise ja maksustamisega?» küsis Koonderakonna parlamendisaadik Mia Laiho detsembris Soome valitsuselt.

Mõned nädalad tagasi ilmus valitsuse infosüsteemi transpordi- ja kommunikatsiooniministri Timo Harakka vastus. «Peaminister Sanna Marini valitsusprogrammi järgi valmistatakse praegusel valitsusperioodil ette liikluse maksustamisega seotud maksureforme. Valitsusprogrammi järgi valmistatakse ette seadus, mis võimaldab kasutusele võtta ummikumaksud.»

Harakka rõhutas oma vastuses, et isegi kui ummikumaksuseadus vastu võetaks, oleks selle kehtestamine iga omavalitsuse enda teha. «Võimalik maks nõuaks alati erilist kohalikku otsust.» Harakka sõnul peaks seadust ette valmistama spetsiaalne töörühm, mida ei ole veel moodustatud, mistõttu ei oska ta hetkel õelda täpset aega, millal võiks ummikumaksuseadus valmis saada.

Ummikumaksude kehtestamist on kõige enam nõudnud Helsingi liikluse eest vastutav Helsingi Transpordiamet (HSL).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles