Euroopa kaalub USA eeskujul Hiinast tulijate reisikeeldu

Copy
Los Angeles, lennujaama saabunud.
Los Angeles, lennujaama saabunud. Foto: MARK RALSTON/AFP/Scanpix Baltics

Euroopa valitsused kaaluvad, kas kehtestada USA eeskujul reisikeeld välismaalastele, kes on hiljuti käinud Hiinas, kust sai alguse uue koroonaviiruse levik, ütlesid Prantsuse ja Saksa tervishoiuminister teisipäeval.

«Tõesti, küsimus on võimalikes reisipiirangutes või vähemalt tõhusamast kontrollist piiril,» ütles Saksa tervishoiuminister Jens Spahn Prantsuse kolleegi Agnès Buzyniga kohtudes.

Ministrid vastasid küsimusele, kas Euroopa kaalub USA moodi keeldu, mille tõttu süüdistab Hiina teda paanika külvamises. «Ühel riigil ei ole migit mõtet meetmeid rakendada,» sõnas Spahn suuremat osa Euroopast hõlmavale viisavabadusele viidates.

Uue koroonaviiruse puhang on nõudnud üle 400 inimese elu ja nakatunuid on 20 000. Detsembris levima hakanud viirus on jõudnud rohkem kui 20 riiki.

Buzyn nõustus, et reisipiirangud on Euroopa ministrite otsustada. Tema sõnul on Schengeni alal vaja ühtset nägemust. «Pole mingit mõtet, et üks riik langetab sellise otsuse, kodanikud liiguvad aga vabalt ringi.»

Buzyn ütles, et nad paluvad EL-i eesistujal Horvaatial kutsuda lähipäevil kokku tervishoiuministrite kohtumine meetmete arutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles