Sudaani liider põhjendas kohtumist Iisraeli peaministriga

Copy
Abdel Fattah al-Burhan.
Abdel Fattah al-Burhan. Foto: -/AFP

Sudaani liider Abdel Fattah al-Burhan põhjendas teisipäeval kohtumist Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahuga öeldes, et see oli ajendatud vajadusest kaitsta riiklikku julgeolekut.

«Ma astusin selle sammu tulenevalt oma kohustusest kaitsta Sudaani riiklikku julgeolekut ja rahva huve,» ütles kindral ametlikus avalduses.

Palestiina Omavalitsuse juhtkond mõistis esmaspäeval hukka Iisraeli peaministri ja Sudaani üleminekunõukogu liidri kohtumise Ugandas, nimetades seda noahoobiks selga.

«See kohtumine on noahoop palestiina rahva selga ajal, mil (USA) presidendi Donald Trumpi administratsioon ja Iisraeli peaminister püüavad likvideerida palestiina ürituse,» teatas Palestiina Vabastusorganisatsiooni (PLO) peasekretär Saeb Erekat avalduses, mille edastas uudisteagentuur WAFA.

Iisraeli peaministri kantselei teatel kohtus Netanyahu al-Burhaniga esmaspäeval, et arutada kahe riigi suhete normaliseerimist.

Nad leppisid kokku «koostöö alustamises, mis viib suhete normaliseerimisele kahe riigi vahel».

Iisrael ja Sudaan on tehniliselt sõjajalal ja kui suhted normaliseeritakse, saab Sudaanist kolmas araabia riik, mis juudiriiki tunnustab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles